BLOG
Paylaş
Paylaş
Kışın Aracınızla Uzun Yola Çıkmadan Önce Yapmanız Gereken Hazırlıklar

Kış mevsiminde hava koşullarının yaratabileceği sıkıntılardan dolayı araç kullanırken çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Araç sürüşünüzü kaçınılmaz olarak etkileyen yağış, sis ve buzlanma gibi faktörlere karşı tedbirinizi almanız ve güvenle seyahat etmeniz için özellikle uzun yola çıkmadan önce muhakkak yapmanız gereken hazırlıkları derledik.

Mevsime Uygun Lastik Kullanın

Kış mevsiminde zemin ıslak, kaygan veya buzlu olabileceği için muhakkak daha iyi yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlayan kış lastiklerini kullanın. Yola çıkmadan önce lastiklerinizin basıncını kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin. Aniden değişebilecek hava koşullarına karşı yanınızda zincir bulundurun.

Antifriz Yoğunluğunu Kontrol Edin

Hava sıcaklığı 0 derecenin altına düştüğünde aracınızdaki radyatör suyunun donma ihtimali gündeme gelmektedir. Bunun önüne geçmek için sürücüler kış mevsiminin başında radyatör suyuna antifriz adı verilen donma önleyici bir sıvı ekler. Uzun yola çıkmadan önce radyatör sıvısındaki antifriz oranını muhakkak kontrol edin ve yoğunluğun %33 ile %50 arasında olmasına özen gösterin.

Akünüzü Kontrol Ettirin

Soğuk havalarda araca binince ilk yaptığınız şeylerden bir tanesi kaloriferi çalıştırmak olduğu için yolculuklarınızdaki enerji tüketimi sıcak aylara kıyasla çok daha fazladır. Bu nedenle, yola çıkmadan önce akünüzün durumunu muhakkak kontrol ettirin. İhtiyaç durumunda akünüze bakım yaptırın.

Far, Sinyal ve Stop Lambalarını Kontrol Edin

Sonbahar ve kış aylarında yağış veya sis sebebiyle görüş mesafesi bahara ve yaza kıyasla çok daha kısa olacaktır. Bu koşullarda güvenli bir şekilde yolculuk edebilmeniz için far, sinyal ve stop lambalarınız çok daha önemli bir hale gelir. İster kısa ister uzun mesafeli olsun, bir yolculuğa çıkmadan önce bütün ışıkların çalışır vaziyette olduğundan muhakkak emin olun.

Buğulanmalara Karşı Rezistans Kontrolünü Yapın

Aracınız içindeki ve dışındaki sıcaklığın farklı olmasından kaynaklı olarak yolculuğunuz sırasında camlarınızda buğulanma yaşanabilir. Ön camdaki buğulanma havalandırma yoluyla kolaylıkla giderilebiliyorken arka camın buğulanması trafiği takip etmenizi çok zor hale getirebilir. Bunu önlemek üzere arka cama yerleştirilmiş rezistansları kontrol edin.

İhtiyacınız Olabilecek Malzemeleri Yanınıza Alın

Olabilecek aksiliklere karşı hazırlıklı olmakta fayda var. Bu nedenle, aracınızda çekme halatı, battaniye ve yiyecek bulundurmayı unutmayın. Ayrıca, camlardaki buzları temizlemenize yardımcı olacak bir aparat olan buz kazıyıcıyı da bagajınıza atmak isteyebilirsiniz.

Bütün bu hazırlıklarla birlikte en önemlisi yola çıkmadan önce hava durumunu kontrol edin. Yolculuğunuzu sekteye uğratacak ve hayatınız için tehdit oluşturacak hava koşulları söz konusuysa seyahatinizi tekrar gözden geçirin.

Benzer İçerikler
...
Karavan Tatili Yapılacak Yerler!

dailydrive Caravan ile karavan tatili yapabileceğiniz yerleri yazdık.

Devamını Oku >
...
Nissan'ın Yeni Logosunun Hikayesi

Japon otomotiv devi Nissan, logosunu yeniledi.

Devamını Oku >
...
İstanbul Taksim Araç Kiralama

Bu yazımızda sizlere İstanbul Taksim araç kiralama hakkında bilgiler ve bir gezi rehberi sunuyoruz!

Devamını Oku >
Link Kopyalandı