BLOG
Paylaş
Paylaş
Sömestr Tatili İçin İstanbul’a Yakın En İyi 5 Tatil Rotası

Sömestr tatili geldi çattı. Başta öğrenciler olmak üzere heyecanla beklediğimiz sömestr tatili, 20 Ocak 2023’de karnelerin alınmasıyla beraber başlayacak ve 6 Şubat 2023’de ilk ders zilinin çalması ile sona erecek. Siz de bu Sömestr’da ailenizle beraber İstanbul’dan çok da uzaklaşmadan bir tatil mi planlıyorsunuz? O halde sizler için İstanbul’a yakın en iyi 5 tatil rotasını derliyoruz!

 

  • AĞVA: Göksu Nehri ve Yeşilçay arasında kurulmuş bir kasaba olan Ağva, İstanbul’a yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunuyor. Ağva’da kano ve deniz bisikletleriyle dere içerisinde gezintiler yapabilir, Kilimli ve Kadırga koylarında yürüyebilir, Hacıllı köyünde mağara ve şelaleleri keşfedebilir ve şehrin kalabalığından uzaklaşabilirsiniz.
  • KARTEPE: Sömestr tatili kayak yapmadan geçmez diyenler, Kartepe tam da size göre. Kocaeli’ye bağlı Kartepe, İstanbul’a yaklaşık 1.5 saat uzaklıkta bulunuyor. Sayısız oteli, kayak merkezleri ve eşsiz atmosferi ile Kartepe, günü birlik seyahatler için de uygun olmasıyla tam da bir kış tatili rotası.
  • SAPANCA: İstanbul’a 2 saat uzaklıkta bulunan Sakarya iline bağlı Sapanca, muhteşem doğası, Sapanca Gölü, dinlendirici atmosferi, konforlu otelleri ve doğayla iç içe benzersiz bungalov evleri ile keyifli bir tatil deneyimi için bire bir.
  • YALOVA TERMAL: İstanbul’a 2 saat uzaklıktaki şifa kaynağı Yalova Termal’in konforlu otelleri, yemyeşil doğası ve şifalı termal suları ile hem vücudunuza şifa depolayabilir hem de ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.
  • ACARLAR LONGOZU: Su içine batmış orman anlamına gelen longozlar tam bir doğa harikasıdır. Sakarya’nın Karasu ve Kaynarca ilçeleri arasında yer almakta olan Acarlar Longozu, koruma altına alınmış olup ülkemizin nadir güzelliklerden biridir. Yemyeşil doğanın su ile müthiş uyumunu ortaya koyan Acarlar Longozu’nda çeşitli kuş ve balık türlerine, su üzerinde yeşermiş bitkilere ve çeşit çeşit ağaç türlerine rastlamanız mümkün. Longoz’un Karasu kısmında yürüyüş alanı, deniz bisikleti ve sandal, restoran ve piknik alanları bulunmakta. Özellikle günübirlik seyahatler için oldukça uygun olan Acarlar Longozu, İstanbul’a yalnızca 2.5 saat uzaklıkta.

 

Siz de günü birlik veya daha uzun seyahatlerinizde, dailydrive’ın geniş araç filosundan dilediğiniz aracı kiralayabilir ve yola avantajlı çıkabilirsiniz.

Yola çıkmadan önce trafik kurallarına uymanızı rica eder ve 2023 yılı trafik cezalarını öğrenmek için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

2023’ün tüm tatil günlerini öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz.

Benzer İçerikler
...
Trafik Cezaları Yönetmeliğinde Güncelleme

25 Aralık 2020 tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelik ile trafik cezalarında yeni bir dönem başlıyor.

Devamını Oku >
...
Gezinizi Benzersiz Bir Deneyime Dönüştürmek İçin İpuçları

Herkesin dönem dönem kendisini şehir dışına atası ve olduğu yerden uzaklaşası gelir.

Devamını Oku >
...
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Bu yazımızda sizlere İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama hakkında bilgiler ve bir gezi rehberi sunuyoruz!

Devamını Oku >
Link Kopyalandı